fi

Ilmastoveivi2019 -kampanja toimii täysin vapaaehtoisvoimin ja mukana on joukko erilaisia tekijöitä. Tällä sivulla esiteltyjen aktiivien lisäksi veivissä on mukana noin 150 muuta vapaaehtoista.

Laura Kolehmainen

Kampanjan perustaja

Olen helsinkiläistynyt maailmanpolitiikan tutkimuksen ja oikeustieteen opiskelija. Aloitin Veivin, koska koin, että on tartuttava toimeen, ja ehdotettava tarpeeksi suurta, vakuuttavaa ja isoa ratkaisua ilmastonmuutokseen, jos haluaa uskoa ihmiskunnan tulevaisuuteen. Uskon myös vankasti siihen, että yksilöt eivät voi olla vastuussa ilmastonmuutoksen torjunnasta ja ainoa realistinen tapa hillitä ilmastonmuutos on kokonaisvaltainen yhteiskunnallinen muutos. Työskentelen tutkimusavustajana Helsingin yliopistolla.

Ella Lautaniemi

Kampanjapäällikkö

Olen oikeudenmukaisen ja kestävämmän maailman rakentamisesta kiinnostunut sosiaalipsykologi. Lähdin vuoden 2019 alussa mukaan Ilmastoveiviin, koska mielestäni politiikassa pitää tehdä päätöksiä, joiden avulla meidän kaunis ja ihmeellinen maapallo on tulevaisuudessakin elinkelpoinen kaikille. Kampanjan tavoitteiden ohella veivissä inspiroi myös ahkera, motivoitunut ja taitava vapaaehtoisten jengi.

Luka Appelberg

Graafinen suunnittelija

Olen isojen, monimutkaisten ja pelottavien asioiden selkeyttäjän lisäksi sekä graafinen suunnittelija että Ilmastoveivi2019-kampanjan visuaalisen ilmeen luoja. Osallistuin mukaan, koska kampanjan lähestymistapa globaaleihin haasteisiin puhuttelee minua ja uskon, että se on oikea tapa herättää kestävä politiikka Suomessa, Euroopassa ja maailmassa.

Sonja Nielsen

Viestintäpäällikkö

Kampanjassa vedän viestinnän kokonaisuutta hypäten vaihtelevasti editorin, suunnittelijan ja AD:n saappaisiin. Viestinnällisesti Ilmastoveivi2019 -kampanjassa yhdistyvät rakenteisiin vaikuttaminen, yhdessä tekeminen ja positiivinen meininki, mitkä ovat kaikki erityisen tärkeitä mutta usein unohdettuja näkökulmia ilmastokeskustelussa. Ammatiltani olen suunnittelija ja kestävän kehityksen asiantuntija erityishuolenani ilmastokysymykset.

Teemu Leivo

Nettisivut

Olen helsinkiläinen hiljattain valmistunut diplomi-insinööri ja koordinoin kampanjasivuston kehittämistä. Olen huolestunut ilmastonmuutoksesta ja halusin lähteä mukaan kampanjaan, koska uskon EU-puheenjohtajuuskauden olevan Suomelle hyvä mahdollisuus edistää Euroopan laajuista muutosta ilmastopolitiikassa. Työskentelen Goforella ohjelmistosuunnittelijana.

Theo Levlin

Kampanjapäällikkö

Olen Helsinkiläinen vastavalmistunut FM, joka tekee korkeakouluharjoittelua Suomen Viron-instituutissa. Ilmastoveivissä olen ollut alusta asti ja nyt vastuussa yhteiskuntasuhteistamme ja viestinnästä yhdessä viestintäpäällikkömme Sonjan kanssa. Olen mukana Ilmastoveivissä, koska näen että EU-politiikkaan vaikuttaminen on paras tapa pysäyttää ilmastonmuutos.

Eric Sihvola

Kontaktointikoordinaattori

Olen Euroopan ja Pohjoismaiden tutkimuksen opiskelija, joka veivaamisen ohella tähtää gradun ja opintojen viimeistelyyn. Liityin tammikuun alkupuolella Ilmastoveiviin nähdessäni sen olevan ainutlaatuinen tilaisuus kohentaa Suomen ja koko Euroopan ilmastotoimia. Joka paikan höylänä pääosin olen yhteydessä potentiaalisiin kumppaneihin, mutta olen myös hoitamassa kontaktointi,- sisällöntuotanto- ja kansainvälistymisasioita. Tässä kampanjassa on uskomaton tekemisen meininki – nyt tehdään eikä vain puhuta!

Tuuli Aitchison

Tapahtumien ja kansainvälisten asioiden koordinaattori

Olen yleisen kirjallisuustieteen opiskelija Helsingin yliopistolla. Vastaan veivin tapahtumatiimistä sekä kansainvälisestä puolesta. Lähdin veivaamaan kampanjan sanoman takia - haluamme vaikuttaa poliittisella tasolla, emme fokusoi yksilön vastuuseen. Päättäjillämme on vastuu kehittää järkevää ilmastopolitiikkaa meidän kaikkien puolesta. Ilmastoveivi2019-kampanjassa parasta on nähdä mihin kaikkeen pystyy upealla ja intohimoisella porukalla, yhdessä.

Vilma Ala-Lahti

Sisällöntuotanto ja kontaktointi

Olen ratkaisukeskeinen ajattelija ja kestävästä yhteiskunnallisesta kehityksestä kiinnostunut oikeustieteen maisteriopiskelija sekä pitkän linjan ilmastoahdistuja. Vastaan ensisijaisesti sisällöntuotannosta Facebookiin sekä Instagramiin, mutta toimenkuvani venyy aina strategisesta pohdinnasta kontaktointiin ja visualisointiin. Ilmastopolitiikan suuriin linjoihin voidaan vaikuttaa ainoastaan ylikansallisella tasolla ja näen hyvinvointivaltiomme mahdollisuudet ilmastoratkaisujen kehittäjänä, siksi olenkin halunnut käyttää kykyjäni kampanjan edistämiseksi heti alusta lähtien.

Sofia Rahikainen

Taloustiimi ja kontaktointi

Moi miä oon Sofia, helsinkiläistynyt kotkalainen ja oikeustieteen opiskelija Helsingin yliopistolta! Ilmastoveivi on mun tapani olla vaikuttamassa siihen, että edes yritämme minimoida ihmisen toiminnasta maapallollemme aiheutuneet vahingot ja pitää tän planeetan elinkelpoisena myös tuleville sukupolville. EU-puheenjohtajakausi onkin Suomelle poikkeuksellinen tehokas ja näyttävä paikka toimia arvojohtajana muille EU-maille, ja se paikka on käytettävä. Silloin kun en ilmastoveivaa mut voi löytää Demos Helsingiltä työskentelemässä laki- ja HR-asioiden parissa, järjestötoiminnan pyörteistä tai opettelemasta purjehtimaan!

Eve Nieminen

Videokoordinaattori

Olen elokuva-alan töistä ja tasa-arvoisesta sekä kestävästä tulevaisuudesta haaveileva valokuvauksen opiskelija Lahden muotoiluinstituutista. Kampanjassa vastaan erityisesti videosisällön koordinoinnista ja toimin myös vaihtelevasti muissa viestinnän hommissa. Veivissä ihailen muiden mukana olevien vapaaehtoisten lahjakkuutta, motivaatiota ja rohkeutta unelmoida. Lähdin mukaan, kun tajusin, että kaipaamani joukkovoima on tässä.