fi

Lapset ja nuoret ovat edelleen yksin, viimeisin lakko sen taas osoitti.

10.10.2019

Ilmastoveivi2019. Nollasta sataan muutamassa kuukaudessa. Tavalliset skidit ja jangsterit selvittivät, mitä ilmastonmuutokselle pitää tehdä EU-tasolla, miten se pitää tehdä, mistä pitää nyt ihan oikeasti alkaa puhumaan, ehdotti miten toimitaan, sai sille tuen ympäri kansaa ja maata, vei asiansa läpi korkeimpaan maata johtavaan paperiin, ojensi kätensä: kattokaa, me tehtiin absoluuttisesti kaikki mitä voitiin.

Vetoomus vai lihattomuus?

31.05.2019

Ilmastokeskustelussa käydään usein debatteja siitä, tulisiko meidän keskittyä poliittisiin toimiin vai henkilökohtaisiin ilmastotekoihin. Onneksi meidän ei tarvitse valita vain toista, sillä molempia lähestymistapoja tarvitaan, ja ne tukevat toisiaan.

Eurovaalit tulevat – miksi siitä kannattaa innostua?

10.05.2019

Ai mikä EU? Mediassa puhutaan usein, ettei Euroopan unioni kiinnosta tai että se on kansalaisilleen kaukainen. En ihan usko siihen.

Ilmaston lämpeneminen vaikuttaa tässä ja nyt — kymmenet miljoonat ilmastopakolaiset ovat jo liikkeellä

29.03.2019

Ilmastonmuutoksen tuomat haasteet eivät ole kaukaisen tulevaisuuden epämääräisiä ongelmia, vaan ne vaikuttavat jo — tässä ja nyt. Kymmenet miljoonat ihmiset ovat jo joutuneet jättämään kotiseutunsa ilmaston lämpenemisen mukanaan tuomion luonnonmullistusten takia, ja heidän määränsä tulee vain lisääntymään tulevina vuosikymmeninä.

Hinta hiilelle – päästökauppa aseena ilmastonmuutosta vastaan

07.03.2019

Päästökauppa toimii niin sanotulla "cap and trade"-mallilla, jossa osanottajille määrätään yhteinen päästökatto. Päästökatto määrittää, kuinka paljon päästöjä täytyy vähentää. Se myös epäsuorasti kertoo sen missä vähennykset kannattaa tehdä.

Nuorten Agenda 2030 - Nuorten johdolla eteenpäin

04.03.2019

Nuoret vaativat yhteen ääneen päättäjiltä toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi lauantaina 2.3.2019 Nuorten ilmastokokouksessa Finlandia-talolla.

Suomikaan ei ole suojassa muuttuvan ilmaston vitsauksilta

25.02.2019

Vaikka viime viikkoina onkin tupruttanut kiitettävästi, eikö tähän vuodenaikaan tunnu usein siltä, että lapsuuden talvet olivat lumisempia kuin nykyään?

Puolueiden ilmastotavoitteet ovat 10 vuotta jäljessä

08.02.2019

Lähes kaikki eduskuntapuolueet sitoutuivat viime kuussa tiukentamaan Suomen ilmastopolitiikan tavoitteita.

Onko Suomi valmis olemaan Euroopan ilmasto-Bhutan?

29.01.2019

Intian ja Kiinan välissä möllöttävä pikkuinen Bhutan on luultavasti maailman ainoa hiilinegatiivinen valtio. Tämä tarkoittaa sitä, että maa sitoo enemmän ympäristölle haitallisia liiallisia hiilidioksidipäästöjä kuin mitä sen asukkaiden toiminta aiheuttaa.